ZR – RAP – Безжичен Ендо Мотор + Апекс Локатор (2 во 1)

33,000.00 ден

ZR – RAP – Безжичен Ендо Мотор + Апекс Локатор (2 во 1)
Индустриски модерен , Извонредно направен !
  • Може да се користи само за мерење на кореновиот канал, истовремено нуди можност додека се обработува каналот да се мери должината на истиот.
Мотор два во еден за тестирање на должината на коренот, нуди прецизност со помош на апекс локаторот, ефикасна машинска обработка.
  • Мотор без четки со високи перформанси, нова генерација на мотор со ниско ослободување на топлина при работа ,ниска вибрација, ниска бучава, совршено ке ја завршите вашата ендонотска терапија.
  •  Бежичен мотор со 360° ротациона контрааголна моторна глава. Контрааголникот има однос на пренос на вртење 1:1 и може да биде слободно ротиран за 360° во било која насока во зависност од потребата на стоматологот . Правецот може да се прилагоди според позицијата на забот, која е флексибилна и разновидна .
  • Голема брзина, високи вртежи. Брзина на вртење: 100-1200rpm. Лесен ретретмант на кореновиот канал, до 1200 вртежи во минута.
Индикации:
  1.  Безжичен мотор
  2.  Динамична контрола, ефикасна превенција од кршење на иглата
  3.  Голем капацитет на батеријата, долго траење на моторот
  4.  Враќање на движење во 360° кој може да се прилагоди
  5.  6 :1 сооднос на намалување на брзината
  6.  Вртежи : 0.4-5.0Ncm
Производител: Perfect Dental