Nova Compo Rainbow Set

5,900.00 ден

Nova Compo Rainbow – компомерен светлосно-полимеризирачки реставративен материјал, кој долготрајно отпушта флуориди и е достапен во различни бои. Nova Compo Rainbow  е комбинација од гласјономер и композит во еден материјал. Се препорачува кај кариозни лезии и кај секундарен кариес, кај млечни заби и цервикални дефекти. Долготрајно ослободува флуоридни јони.

Особини:

 • Аплицирање без јеткање
 • Високо ниво на флуориди и долготрајно отпуштање.
 • Лесен за адаптирање и обликување, нелеплив за инструментот, радиоопактен.
 • Има бактериостатски ефект.
 • Се користи за антериорна и постериорна регија.
 • Ренгенконтрастен

Индикации:

 • Реставрации на млечни заби
 • Реставрации на III и V класа

Бои:Розова, плава, зелена, виолетова, портокалова

Сетот содржи:

 • 45 компомери во боја – 0.25гр
 • Nova Compo B Plus 5ml – Бонд(самојеткачки)
 • Пиштол за апликација

Производител: Imicryl Dental

Category: