APHTISOL

1,065.00 ден

Својства

PD Aphtisol е лек кој ги комбинира антисептичните, аналгетските и благотворните својства на Evengol со адстрингентно и корозивно дејство на трихлороцетна киселина.

Состав

Еугенол 90%, трихлороцетна киселина 8,1%, филерни реклами 100%

Индикации за употреба

  • Третман на афти и мали улцерации на оралната мукоза (непцата, јазикот)
  • Третман на рани после екстракција на заб

Пакување: 15 ml

Производител: PD, Швајцарија