BeautiBond 6ml

5,890.00 ден

BeautiBond-Светлосно-врзувачки ,самојеткачки еднокомпонентен адхезив.

Beauty Bond e иновативен ,,All in one,, адхезив од 7-мата генерација. Нуди висока и константна силна врска на композитите за природниот емајл и дентин. Овозможува едноставна, лесна и брза работа која гарантира одлична врска и штедење на време, што значи дека за 30 секунди може да се започне со скулптурирање.

Бенефити:

  • Извонредна врска со дентинот и емајлот благодарение на двата специјално развиени мономери.
  • Многу тенкиот слој од околу 5 µm овозможува идеални услови за невидливите граници на реставрацијата.
  • Естетско решение за поплитки кавитети во контекст на минимално инвазивна терапија.

Пакување: 6 ml / 50 апликатори

Производител: Shofu Dental, Јапонија