BeautiBond Xtreme

6,900.00 ден 6,210.00 ден

Нов универзален бонд на SHOFU најнова генерација, сè-во-едно: самојеткачки, светло-полимеризирачки; со одлична адхезивна јачина, низок степен на сензитивност и БЕЗ употреба на прајмер.
👉Иновативна „ARS“ технологија – (Acid Resistant Silane) – овозможува висока стабилност на хемискиот состав и сигурна адхезивна врска кај широк спектар на реставративни материјали за дентинот и глеѓта, БЕЗ оглед дали површините на забите се влажни или суви или каква техника на јеткање се користи.
👉Со новиот BeautiBond Xtreme може:
– да цементирате канални колчиња
– изработувате надоградби
– репаратура на фрактурирани реставрации
– запечатување на забни површини
👉Ергономичен НОВ ДИЗАЈН на шишенцето, кој обезбедува минимална загуба на материјалот и точно определено количество на адхезив за секоја апликација.
👉Брза, сигурна и економски исплатлива апликација во ЕДЕН ЧЕКОР!
👉Адхезив за ИЗБОР кај минимално-инвазивни техники и високо-естетски реставрации – не содржи честички, ниту ХЕМА, создава оптимална дебелина на слојот од само 5 μm.

Пакување : 5ml
Производител : Shofu Dental, Јапонија