BeautiCem SA Ivory – самоврзувачки композитен цемент

5,100.00 ден

BeautiCem SA- Самоврзувачки композитен цемент со флуор.

Универзален, самојеткачки, самоадхезивен композитен цемент кој отпушта флуор благодарение на специјалната геомерна формула. Идеалниот вискозитет овозможува лесно ракување.

Бенефити:

 • Трајна врска со сите видови материјали
 • Нема потреба од јеткање и бондирање  на емајлот или дентинот
 • Извонредни физички особини
 • Висока транслуценција

Индикации:

 • Целосно керамички инлеи, онлеи, коронки и мостови
 • Протези изработени од благородни,  семи-благородни и не-благородни метали или титаниум
 • PFM коронки и мостови
 • САD –CAM реставрации
 • Индиректни – композитни инлеи, онлеи, коронки и мостови
 • Целосно керамички,композитни и метални реставрации на абатменти на импланти
 • Различни видови на метали и композитни колчиња.

Боја: Опактна

Пакување: BeautiCem паста 5мл”Ivory”,

Производител: Shofu, Јапонија

 

Category: