BeautiCem Veneer Set

14,200.00 ден

BeautiVeners  cementВисока стабилност на нијансата за естетски реставрации.

BeautiCem Veneer  е светло-полимеризирачки смола цемент  за извонредни резултати и тоа го прави   лесен  за употреба. Венерите, инлеј и онлеј може лесно да се наместат и позиционираат  во саканата положба без да мора да брзате, без никакво временско ограничување. (бидејки е светло-полимеризирачки) .Покрај тоа, големината на шприцот, непречената конзистентност и добрата проточност на пастата ја олеснуваат прецизно наменетата примена.

Малиот дијаметар на врвот на шприцот го минимизира вишокот цемент, а чистењето е лесно. Биоактивниот S-PRG филер на овој Giomer материјал помага да се заштити забот од кариес, придонесувајќи за одржливо орално здравје.(S-PRG  филерот придонесува за контурирано ослободување на флуородни јони и истовремено кога ке се потрошат ги повлекува од пастата за заби, еден вид батерија што не се троши)

Пробната  BeautiCem Try-in Paste е растворлива во вода, лесно отстранлива и го олеснува изборот на соодветната цементна сенка на смолата BeautiCem Veneer пред трајното поставување на реставрацијата.(нуди можност  на пациентот  и терапевтот, да се види дали им  одговара бојата на фасетата)

Бенефиции:

  1. Интуитивен избор на сенки
  2. Стабилност на сенка благодарение на композицијата без амино-состав
  3. Извонредна лесна примена за користење
  4. Ослободување и полнење на флуоридите
  5. Висок радиопакност
  6. Пробна паста  во истите нијанси
  7. Оптимално совпаѓање на нијансата на Пробната паста  и венерс цементот

BeautiCem Veneer е достапен во пет нијанси:

L-Value, M-Value и H-Value се погодни за субгингивален маргинален завршеток; тие се разликуваат по нијансите , но не и во составот или композитот.

Слонова коска-Л и Слонова Коска-Д се означени за употреба во случаи на супрагингивални маргинален завршеток и инлеј кој е до до 2 мм во дебелина.

Пакување: 3 x BeautiCem Veneer Paste 2g (L-Value, M – Value, H- Value) , 3x BeautiCem Try-in Paste 2g (L-Value, M – Value, H- Value) , 50 x Beautifil Needle Tips 20g, 25 x V- Dish, 50 x Disposable Brush

Производител: Shofu Dental,Јапонија

Category: