BEAUTIFIL FLOW PLUS F03 A3 – Low Flow

1,790.00 ден

Beautifil Flow Plus F03  – Medium Flow преставува течен композит со средна вискозност и мала течливост, со извонредна стабилност, долготрајност и естетика. Погоден е за сите класи -вклучувајки и оклузални површини и странични ивици. Благодарение на манипулативните особености, тој дозволува нанесување со инјектирање кое пак ги прави постериорните реставрации многу лесни.

Индикација: Фронтална и бочна регија, класа I и II – реставрација ,,Cone” техника.

Едноставна употреба благодарение на иновативниот дизајн – 360º,,finger-grips” и фината  канила – за некомплицирани директни апликации.

Долготрајно ослободува флуориди а со тоа превенира од појавата на секундарен кариес.

Се одликува со поголема густина.

Боја: А3

Пакување: Шприц – 2.2гр

Производител: Shofu Dental, Јапонија

Category: