BeautiSealant

3,320.00 ден

Самојеткачки залевач за фисури и јамички со долготрајно отпуштање на флуориди.

Нежен, едноставен, лесен за манипулација и одлична конзистенција. Сопствениот самојеткачки прајмер ја скратува вообичаената процедура на јеткање а со тоа и работното време.

Пастата има оптимално течна и bubble-free конзистенција која ја олеснува работата.

Индикации:

  • Наменет за превенција на јамичките, залевање на фисурите на млечните и трајните заби.

Бенефит:

  • Идеален вискозитет и манипулација
  • Апликација без стварање на воздушни меурчиња
  • Радиоопактност еднаква со дентинот
  • Високоадхезивен и без техника на јеткање
  • Апликација во 4 едноставни стапки во рамките на 30 секунди.

Пакување: 1.2g BeautiSealant Паста, 3ml BeautiSealant Прајмер, 15 Апликатори, 50 микрофини четкици

Производител: Shofu Dental, Јапонија