BiOfactor MTA

1,890.00 ден

MTA (Mineral Trioxide aggregate) преставува три-калциум силикатен цемент наменет за директно препокривање на пулпа при мала комуникација,  перфорација на пулпа, пулпотомија, апексификација …

Бенефити:

  • Можност за лесно замешување, ракување и апликација
  • Стабилност и сигурност за непотемнување на забите
  • Биокомпатибилност и радиоопактност
  • Фина конзистенција за побрза хидрација

Пакување: Biofactor MTA 5 x 0.2 g toz, 1 x 0.4 mL liqiud

Производител: Imicryl Dental