Bisotic

780.00 ден

Залевач за фисури со менување на боја по полимеризација (розева-бела), наменет за залевање на фисури при превенција од кариес, затворање на мали кавитети.

Бенефити:

  • Оптимална конзистенција за подобра пенетрација
  • Долготрајно и високо ниво на ослободување на флуориди по апликацијата
  • Висока стабилност и одлична врска со емајл
  • Ефективна заштита од појава на кариес
  • Бактериостатски ефект

Пакување: 2,5г.

Производител: Imicryl Dental