CALCIPLUS RL

650.00 ден

CALCIPLUS RL – За привремено полнење на коренски канали на база на CaOH2 која содржи јодоформ. Во форма на паста која е радиоопактна, готова за употреба, спакувана во шприц.
Индикации

  • За канално лекување
  • За привремено дезинфекцирање за време на ендодонтската терапија
  • Индиректно прекривање или третирање на длабоки кариозни лезии
  • Директно прекривање
  • Индиректно прекривање на пулпата како паста
  • За ублажување на болката како привремено полнење

Пакување : Шприц – 2 ml

Производител: Imicryl Dental