CALCIPLUS

600.00 ден

CALCIPLUS  – Паста на база на CaOH2 која е во кремаста форма, радиоопактна и е наменета за привремено полнење на коренски канали.

Индикации:

  • Погоден за употреба за сите видови канално лекување
  • Како дезинфектант за време на ендодонтска терапија
  • Како индиректрно прекривање на пулпата кај caries profunda
  • Директно прекривање на пулпата
  • Ублажување на болката како привремено полнење

Пакување: Шприц – 2 гр

Производител: Imicryl Dental