CompoSite Fine Polishers

1,490.00 ден

CompoSite Fine Polishers- овие полишери се дизајнирани за перфектно финиширање на композитните реставрации без гребење на соседниот емајл. Флексибилните и адаптабилни чашки и дискови ги  полираат субгингивалните и интерапроксималните површини безбедно, додека крушковидните и пламеничастите  се препорачуваат за полирање на оклузалните и лингвалните површини.

Карактеристики:

  • Силиконски полишери со интегрирани абразивни гранули
  • Безбедни за емајлот
  • Доведуваат до висок сјај, без користење на паста
  • Долготрајни
  • Погодни за отстранување на ортодонтски адхезиви

Пакување : Сетот содржи 12 гумици

Производител: Shofu Dental,Јапонија