DEVITEC

1,890.00 ден

Девитек се употребува кога е препорачливо да се примени лекуван препарат за девитализација на пулпата и кога имаме препарација без арсен. Активната состојка е полиоксиметилен коагулант кој делува на албумин и му ја доделува потребната фиброзна конзистентност на пулпата за да го олесни неговото понатамошно екстрапирање. Лидокаин хидрохлорид е анестетик за да се предизвика болка и мирна иритација.

Пакување: 3,5 gr шприц

Состав: полиоксиметилен 49%, лидокаин хидрохлорид 38%, масло од каранфил 12%, ексципиент за рекламирање 100%

Производител:PD, Швајцарија