GENGIGEL Prof Syringes

1,200.00 ден

Gengigel Prof е 0.8% хијалуронска киселина, наменет за брза ткивна регенерација по секоја стоматолошка интервенција.
1. Својствата на хијалуронската киселина во GENGIGEL производите:
– Го намалува воспалението
– Дејствува на воспалението
– Бактериостатски ефект
– Формира заштитна бариера против макромолекулите и страните тела
– Ја забрзува регенерацијата
– Ја подобрува ткивната регенерација
– Ја забрзува ангиогенезата
– Ја забрзува коскената регенерација
– Поддршка при употреба на биоматеријалите во техниките на ремоделирање на коска.
2. Клиничка примена на GENGIGEL
– После хирушки интервенции во усната празнина
– Вадење на заб
– Вградување на импланти
– Лезии на оралната слузокожа
– Повторувачки афтозни улцери
– Ранички предизвикани од протези
– Ранички предизвикани од ортодонтски протези
– Гингивитис
– Парадонтитис
– Никнување на запчиња
Пакување: Шприц 1×1 ml , Апликатори за апликација
Category: