GlasIonomer cement CX-PLUS

3,890.00 ден

Glasionomer CX-Plus – Радиопактен гласјономерен цемент наменет за цементирање на коронки, мостови, инлеи и ортодонтски прстени изработени од метал и цирконија, ослободува флуориди.

Се одликува со голема отпорност на компресија 149 МРа, во споредба со конкурентските цементи.

Карактеристики:

  • Тенок слој на филмот 15 µ
  • Рентгенконтастен 1, 55 мм
  • Ниско ниво на ерозија 0,02мм
  • Високо ослободување на флуор
  • Пролонгирано време на работа 4 мин и 10 сек. од почетокот на мешањето

Пакување: 35гр прав/17мл течност

Производител: Shofu Dental, Јапонија

Out of stock

Category: