Glasionomer FX-II А3

3,990.00 ден

Glasionomer FX-II – ново развиен радиоопактен гласјономер збогатен со голема концентрација на флуор.

Индикации:

  • Минимално инвазивни третмани
  • Финални реставрции на млечни заби
  • Финални реставрации кај возрасни за класа – I, II, III, V кавитети и цервикални ерозии
  • Привремени реставрации кај кавитети, под поголем стрес
  • Подлоги и надоградби
  • Залевач на фисури и јамичмки
  • Хемиски се придржува до структурата на забите со континуирано ослободување и дополнување на флуоридните јони, биокомпатибилен  и рентген контрастен, со ниска растворливост.

Бoja: A3

Пакување: 15гр прав/8мл течност/ Какао батер 1гр

Производител: Shofu Dental,Јапонија