HY-Bond Temporary Cement

1,850.00 ден

Привремен цемент кој брзо се поставува во влажна средина и се добива сигурна врска а покрај тоа брзо и лесно се отстранува од забите. Содржи патентирана танин-флуорид формула која помага во затворањето на дентинските тубули а со тоа ја намалува постоперативната сензитивност.

Индикации:

  • Привремено цементирање на коронки и мостови
  • Подлога под онлеи, инлеи, амалгам или силикатни реставрации

Бенефити:

  • Лено и брзо ракување
  • Радиоопактен
  • Лесно се отстранува
  • Може да се постави кај свежо препарирани заби без да предизвика  иритација

Пакување: Прав 20гр/ Течност 12мл

Производител: Shofu Dental, Јапонија

Out of stock