IMIBOND – P

600.00 ден

Поликарбоксилатен цемент  за трајно цементирање на коронки, мостови, инлеи, безметална керамика, можност за лепење на брикети, како подлога под трајни композитни и гласјономерни реставративни полнења, како и за привремено затворање на кавитети.

Бенефити:
– Висока адхезија за емајл и дентин
– Ниска растворливост во вода и плунка
– Нема иритација на пулпа
– Содржи и ослободува флуор
– Спречува пенетрација на микрооорганизми

Пакување: 80г Прав, 50г течност, акцесоари за работа.

Производител: Shofu Dental, Јапонија

Category: