IODOFORM PASTE

1,575.00 ден

Антисептична, ресорбирачка и радиопактна паста за третман на инфицирани коренски-канали.

Својства

  • Јодофор Пастата е долготрајна подготовка за третман на заразени коренски канали и кариес, како и за длабоко вкоренети гингивални џебови
  • Поради неговите компоненти, пастата обезбедува долготрајни гермицидни и аналгетски дејства
  • Понатаму, пастата не се зацврстува и лесно се отстранува механички
  • Исто така ја олеснува неговата апикална ресорпција

Индикации

  • Инфицирани коренски канали, вклучувајќи ги и оние на распаднатите заби
  • Длабоко вкоренети гингивални џебови.

Состав

Јодофор 75%, Ментол 6%, Парахлорофенол 6%, Камфор 8%, ексципиент 100%

Пакување : 5 gr

Производител:PD, Швајцарија

Out of stock