MUMMIFYING PASTE

1,450.00 ден

Нересорбирачка и радиоопактна за привремена или трајна оптурација на коренскиот канал, што се користи кога е потребен антисептичен третман. Овој препарат не содржи никаква антиинфламаторна компонента.

Индикации

  • Привремено или постојано лекување и оптурација на коренот-каналот.
  • Да се користи поконкретно каде што не е можно целосно да се отстрани пулпата.

Состав

  • Полиоксиметилен 20%, Кресол 15%,
  • Радиоактивен ексципиенс ad 100%

Пакување: 12 г

Производител:PD, Швајцарија