Nova Compo Bond

2,500.00 ден

Nova Compo B Plus – Еднокомпонентен, самојеткачки, светлосно-полимеризирачки адхезив на база на етанол.

Индикации:

  • Се употребува за директни реставрации од композити и компомери
  • Бондирање за надоградби
  • Репарација на композити и компомери
  • Адхезивно цементирање на индиректни реставрации со светло и двојно врзувачки композити
  • Импрегнација на препарирани заби пред привремено или дефинитивно цементирање на изработката
  • Десензибилизација на коренски површини
  • Бондирање пред залевање на фисури
  • Репаратура на ќерамика во уста без екстра прајмер
  • Како заштитен слој за гласјономерите

Пакување: 5 мл / 50 Апликатори 

Производител: Imicryl Dental