Nova Compo Nanohybrid Set 8x4gr

10,500.00 ден 8,900.00 ден

Nova Compo N Set- Универзален светлосно-полимеризирачки нанохибриден композит, наменет за антериорна и постериорна регија.

Особини:

 • Ренгенконтрастен
 • Долготраен/Лесен за ракување
 • Супериорна естетика/Нелеплив за инструментот
 • Низок степен на контракција
 • Отпорен на абразија

Индикации:

 • Реставрација антериорна и постериорна регија I, II, III, IV , V класа
 • Реставрација  на млечни  заби
 • Реставрација на цервикален кариес, ерозии на коренот, други дефекти
 • Проширено залевање на фисури

Сетот содржи:

 • Бои: A1, A1, A2, A2, B1, B1. B2, B2 -4гр
 • Nova Compo B Plus – Бонд 5мл (самојеткачки)
 • Prophylaxis Paste 10×2гр – профилакса пасти
 • Etching Gel 3 мл– киселина за јеткање

Производител: Imicryl Dental

 

Category: