Nova Compo O

4,900.00 ден

Nova Compo O – Ортодонтски композитен адхезивен систем со двоен систем за промена на боја.
Nova Compo O е адхезив со двоен начин на менување на бојата, светлополимеризирачки композит со силна адхезивна врска за побрз процес на поврзување на брикетите
👉 Предности :
✓ Се поврзува само со јеткање и без потреба за лепило. Со тоа се заштедува време со намалување на процедурите за врзување.
✓ Двонасочна промена на бојата на лепилото, за полесно чистување на вишокот цемент , попрецизно поставување, позиционирање на брикетот и полесно дебондирање
✓Има зелена боја пред нанесувањето а потоа на телесна температура бојата исчезнува,станува транспарентна безбојна. За време на дебондирањето при ладење со воздух или вода , бојата се враќа зелена.
✓ Создава 3-димензионална, силна врска помеѓу забите и брикетите. Nova Compo O содржи 2 функционални мономери за да формира подобро двојна хемиска адхезија и формира микро-механизам l врска помеѓу забите и брикетите
✓Пролонгирано работно време за попрецизно поставување на брикетот
✓ Одлични својства за ракување за лесно остранување на вишокот од материјалот
✓ Достапен во шприцови
👉Индикации :
За лепење на керамички и метални брикети
👉 Пакување :
2 x 4g Nova Compo O Adhesive
1 x5ml Nova Ortho Bond
2 x 3ml Etching gel
50 x Bonding Application Brush Tips / 1 x Application Brush
10 x Blue Application T
Увозник и застапник : Medika LE-MA
☎️ За нарачки и информации на тел. 02/2431056 или 078/413-288.