Nova Glass L

1,980.00 ден

Радио-опактен гласијономерен цемент наменет за циментирање на коронки, мостови, инлеи и ортодонтски прстени изработени од метал и цирконија.

Предности

  • Добро време на работа, добри својства на мешање
  • Висока радиоопактност
  • Високо и долгорочно ослободување на флуориди
  • Добра био-компатибилност
  • Силна врска со дентин
  • Оптимално навлажнување на прав и течност
  • Универзална и бела боја

Индикација

  • Цементирање со висока јачина (базирано на циркониум) од целата керамика, коронки и мостови.
  • Зацврстување на инлеи со метална база, онлеи, коронки, мостови.
  • Ортодонтски фасети.

Пакување: 35 г прав / 15 мл течност

Производител: Imicryl Dental

Category: