Nova Resin Cement

2,100.00 ден

Самоврзувачки Dual Cure композитен цемент наменет за цементирање на индиректни реставрации, безметална и метална керамика, фибер-глас колчиња.

Бенефити:

  • Без употреба на јеткач и адхезивни средства.
  • Двоен шприц со директно внатрешно замешување
  • Лесно отстранување на вишок материјал
  • Радиопактен
  • Долготрајно и високо ниво на ослободување на флуориди по апликацијата
  • Универзална боја
  • Бактериостатски ефект

Пакување: 11г шприц (База,Катализатор), апликатори за апликација.

Производител: Imicryl Dental

Category: