Prosept Burs 2L

1,590.00 ден

PROSEPT® Burs е средство за дезинфекција на ротирачки инструменти како што се дијамантски борери, карбидни борери, полишери и инструменти изработени од челик. Средството за дезинфекција нуди широк ефективен спектар за само една минута.

Продолжено време на дезинфекција и стабилност на растворот до 7 дена.

Состав во 100 g: 32 g isopropanol, 0.7 g phenoxyethanol, 0.2 g quaternary ammonium compounds, alkali, corrosion inhibitors, surfactants
Colour: Colourless to slightly yellow
Physical state: Clear, non-viscous liquid
Scent: Of alcohol
Density (20 °C): 1.02 (g/cm3)
pH-value (ready-to-use solution): 13 – 14

Боја: безбоен до малку жолт

Физичка состојба: чиста, не-вискозна течност

Мирис: На алкохол

Густина (20 ° C): 1 (g / cm3)

pH вредност (раствор подготвен за употреба): 13-14

Пакување: 2L

Производител : Hygiene 360° (PROSEPT®),Швајцарија