Prosept Contra

1,380.00 ден

Prosept Contra e средство за дезинфекција, чистење и подмачкување на насадни инструменти и адаптери (3 во 1).

Содржи специјална формула со која се овозможува целоснa деконтаминација на насадните инструменти а воедно и нивно подмачкување со што се продолжува времето на нивна употреба.

Делува во рок од 60 секунди против бактерии, микобактерии, габи и вируси вклучувајќи ги и најотпорните вируси како што се полиовирус и аденовирус.

Состав во 100 g: 53.7 g ethanol, 19.0 g 1-propanol, auxiliaries, medical oil
Боја: безбоен
Физичка состојба: Јасна, не-вискозна течност
Густина (20 ° C): 0,9 (g / cm3)
pH вредност (подготвен за употреба раствор): Киселина

Пакување: 575ml

Производител : Hygiene 360° (PROSEPT®),Швајцарија