Prosept Fortis 5L

3,890.00 ден

PROSEPT® Fortis е средство за дезинфекција на стоматолошки и хирушки инструменти.

Oбезбедува ефикасно отстранување на крв и други течности богати со протеини дури и со високo ниво на загадување. Одлична компатибилност со инструменти изработени од челик и повеќето неметални материјали, вклучувајќи и: акрилно стакло, плексиглас, полиамиди, полиетилен, ПВЦ и силикон.

Prosept Fortis содржи ефикасни инхибитори на корозија кои ги штитат инструментите од ‘рѓосување.

Претставува комплетно вирусоидно средство – PROSEPT® Fortis е ефикасен против бактерии, микобактерии, габични инфекции и сл.

Дозирање: Концентрација 3% (= 1,5х = 30 ml)
Концентрат + вода: 30 ml + 970 ml
Време: 15 минути

Пакување: 5L

Производител : Hygiene 360° (PROSEPT®),Швајцарија