Prosept Spray 5L

3,650.00 ден

PROSEPT® Spray е готово припремено средство за дезинфекција на површини и насадни инструменти.

Благодарение на докажаната комбинација на етанол и 1-пропанол, PROSEPT® Spray нуди широк ефективен спектар од само 60 секунди.

PROSEPT® Spray е биоразградлив слободен од алдехиди и феноли, со пријатен мирис од лимон.

Состав во 100 g: 20 g ethanol, 28 g 1-propanol, 0.056 g quaternary ammonium compounds

Боја: безбоен

Физичка состојба:чиста, не-вискозитетна течност

Мирис: На алкохол, лимон

Густина (20 ° C): 0,9 (g / cm3)

pH вредност (раствор подготвен за употреба): Неутрален

Пакување: 5L

Производител : Hygiene 360° (PROSEPT®),Швајцарија