Prosept Wipes

380.00 ден

PROSEPT® Wipes се  влажни марамици за  брза и лесна дезинфекција и чистење на површини и насадни инструменти. Внимателно избалансираната формула базирана на алкохол нуди широк ефективен спектар и кратко време за контакт дури и во присуство на висока органска контаминација, како што се крв или плунка. PROSEPT® Wipes се ослободени од алдехиди и феноли и се биоразградливи.

Состав на навлажнувачки раствор во 100 g: 31.3 g ethanol, 16.7 g isopropanol

Боја: безбојни

Мирис: На алкохол

Густина (20 ° C): 0,9 (g / cm3)

pH вредност (раствор подготвен за употреба): Неутрална

Пакување: 120 влажни марамици

Производител : Hygiene 360° (PROSEPT®),Швајцарија