Super Snap Disk Kit

3,490.00 ден

Super Snap сетот за полирање се состои од обложени дискови со различна гранулација за полирање на сите видови микро и нанокомпозити.

Немаат метален центар за да не предизвика обојување на композитот или забниот емајл.

Тенки и флексибилни за да не дојде до кршење под дејство на притисокот, дозволуваат лесен пристап до интерапроксималните ареи.

Силиконското стебло овозможува лесно натакнување на мандрелата и максимална контрола за време на полирањето.

Индикации:

  • Контурирање, финиширање, полирање и суперполирање на композитни реставрации

Сетот содржи :

  • 180 координирани дискови(100 стандарт /80 мали)
  • 2 Dura White камчиња
  • 1 гума за полирање
  • 4 мандрели

Производител: Shofu Dental, Јапонија