SURGICAL DRESSING

1,570.00 ден

Паста која се користи за лекување на пост-оперативните стоматолошки болки и за борба против алвеоларната инфекција. Нејзиното дејство е долготрајно бидејќи пастата е целосно апсорбирана од ткивата.

ИНДИКАЦИИ

  • Пост-оперативна болка по екстракција на заби и сите други хируршки и стоматолошки операции
  • Олеснување на болката во гингивалните ткива и за време на третманот на периодонталните џебови
  • Сува, изложени или обележани алвеоларни приклучоци
  • Лачеризирани или трауматизирани ткива, како и слични рани во кои треба да се стравува од забната болка и инфекција

Пакување:25 г

Производител: PD, Швајцарија