ZirGloss

4,890.00 ден

Високи перформанси за полирање на монолитна цирконија и литиум disilicate.
ZirGloss ви овозможува професионално да полирате монолитна цирконија и литиум дисиликатни реставрација до висок сјај за само неколку секунди. Соединението се базира на дијамантски и алуминиумски честички koи добро сe совпагаат, кои се вградени во носечката паста и ја контролираат стапката на отстранување на материјалот и нивото на сјајот
ZirGloss ги ослободува своите абразивни честички на контролиран начин, во зависност од контактниот притисок кој го нанесувате so вашата четка (од козјо или бизонско влакно)при полирање со вашиот насаден инструмент. Можете точно да ги лакирате дури и најдобрите детали од оклузалната анатомија. Резултатот е густа, високо-сјајна површина со сите контури, практично елиминирајќи ја потребата за конечно повторување на глазурата во заботехничката лабораторија.
Бенефити од пастата:
1.Брзо ја полира монолитната цирконија и литиумот дисиликатните реставрациите до висок сјај
2. Цврста конзистентност, без распрскување на пастата при работа со четката
3. Многу економична за користење
4.Визуелно ја елиминира потребата за финално глазирање во заботехничка лабораторија
Индикации:
Полирање на реставрациите направени од цирконија, литиум дисиликат или порцелан.Да се постигне висок сјај во три чекори
Финално полирање со ZirGloss е составен дел од систематскиот процес од (three-step процес ) што се користи како екстаорална површинска обработка на изработките:

1.Корекција и контурирање со Dura-Green DIA diamond abrasive
2. Преполирирање и завршување со ZiLMaster Coarse silicone polishers
3. Сјај и супер полирање со ZirGloss high-performance polishing compound
Чекор по чекор се зголемува финоста од нерамна ,рапава до најфина површина создавајки микро-фино исполирани површини.

Пакување: 20g

Производител: Shofu Dental, Јапонија